Antonio Rumenović

Prof. Antonio Rumenović, rođen je 30.05.1983. u Varaždinu, a sada živi i radi u Koprivnici.
U Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Morena Vincekovića, a akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasiprof. Istvana Romera. Magisterij i postdiplomski studij u Hogeschool vor Muzik na Conservatoriumu u Maastrichtu, Nizozemska, upisuje 2006. godine. Magistrirao je 2008. god. u klasi prof. Carla Marchionea.

Na gitarističkom natjecanju Ivan Padovec u Zagrebu 2005. godine osvojio je 3. mjesto te mu je pripala čast biti počasni gost Miroslava Miletića, renomiranog hrvatskog skadatelja, na završnom koncertu Miletićevih dana glazbe u Sisku.

Kao solist nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Nizozemska, Italija, Austrija, Mađarska, Srbija, Slovenija, Makedonija). Od 2011. god. član je komornog ansambla “Laurum”, a član je i Koprivničkog gitarističkog dua. Raditi počinje još za vrijeme dodiplomskog studija u osnovnoj glazbenoj školi “Ivo Tijardović” u Delnicama, a nakon što je dipomirao 2005. godine zapošljava se u Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici u kojoj podučava i danas.

Kao pedagog postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad višestruko nagrađivan od grada Koprivnice za najboljeg učitelja godine. Nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu Obrazovanja, znanosti i športa RH za izvrsne rezultate u radu sa učenicima dobiva za školske godine 2010/2011 i 2014/2015.

Glavni je predavač u Ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011. godine koju je do sada pohodilo više od 80 polaznika. U posljednjih pet godina pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, a održava i predavanja te majstorske radionice diljem zemlje. Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga te jedan od osnivača i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare “Allegro” Koprivnica.

Izdvojeno
  • Zanimanje:

    Profesor gitare
  • Sudjeluje u:

    Ocjenjivački sud

© Zagreb Guitar Festival 2017 · All Rights Reserved · Web by MR