Petar Čulić

Petar Čulić rođen je 26. lipnja 1986. godine u Splitu. Magistrirao je u srpnju 2008. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša. Školovanje nastavlja na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (u Njemačkoj) na privatnoj akademiji „Koblenz International Guitar Academy“ u klasi prof. Huberta Käppela, a završava ga u svibnju 2010. godine s najboljim uspjehom.

Broji više od tisuću nastupa širom domovine i u mnogim gradovima poput Buenos Airesa, Rio de Janeira, Londona, Beča, Pariza, Bruxellesa, Brasilije, Sao Paula. Osvojio je brojne nagrade na državnim i na međunarodnim natjecanjima u Gevelsbergu, Volosu, Velbertu, Weimaru, Kutnoj Hori i u drugim gradovima. Pobjednik je Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić 2013./2014. Svirao je kao solist s Rheinische Philharmonie, Mozart orchestra, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Komornim gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži i drugima. U Splitu 2005. godine održao je gitaristički recital i promovirao svoj prvi nosač zvuka. 2012. godine je snimio nosač zvuka s vokalnim sastavom Cantores Maruli, pokojnim glumcem Zlatkom Crnkovićem i pjesnikinjom Marinom Čapalijom u sklopu projekta „Priča o Marku Maruliću“, kao glazbeno-scensku priču o životu i djelu Marka Marulića. U studenom 2014. godine izdao je svoj drugi solo CD s 12 autorskih skladbi.

Sudjelovao je kao aktivni sudionik na majstorskim tečajevima koje su vodili svjetski poznati gitaristi. Francuska skladateljica Colette Mourey skladala je tri skladbe za solo gitaru kao Hommage ä Petar Čulić (Sonata Appassionata, Toccatina Barbaresca, Variations Sérieuses).

Izdvojeno
  • Sudjeluje u:

    ŽIRI

© Zagreb Guitar Festival 2017 · All Rights Reserved · Web by MR