Upoznaj sve majsotre na ZGF2017!

Velika nam  je čast  da će na Zagreb Guitar Festivalu najbolji majstori gitare održavati majstroske radionice. Upoznajte ih te prijavite se ovdje.

Pepe Romero

Pepe Romero je ambasador klasične gitare. Nastupao je u Bijeloj kući, u Vatikanu za papu Ivana Pavla II, za princa Charlesa, princa od Walesa, španjolskog kralja Juana Carlosa i kraljicu Sofiju te kraljicu Nizozemske Beatrice. Bio je poseban gost na festivalima u Salzburgu, Izraelu, Schleswig-Holsteinu, Tanglewoodu, Menuhin festivalu, Osaki, Granadi, Istanbulu, Raviniji, Garden Statu, Hollywood Bowlu, Blossomu, Wolf Trapu, i Saratogi, među drugim. I on je jedan od voditelja majstorskih radionica na # ZGF201!

Carlo Marchione

Carlo Marchione je klasični gitarist iz Italije. Trenutno predaje na Maastricht Muzičkoj akademiji u Nizozemskoj vodeći jedan od najcjenjenijih gitarističkih programa u Europi. Uz to je gost predavač na Pôle Superiour d’enseignements artistiques (apPSEA) na Lilleu (Nord-Pas-de-Calais, Francuska) i na Muzičkoj akademiji “Civica Scuola delle Arti” u Rimu. I on će podijeliti svoje znanje na #ZGF2017

 

Thomas Offerman

Thomas Offerman priznan je danas kao jedan od međunarodno najboljih gitarističkih pedagoga u Europi i šire. Kao solist, uz orkestre, kao komorni glazbenik u raznim sastavima te zajedno s međunarodno izvanrednim DUO SONARE, Thomas je proputovao više od 40 zemalja diljem svijeta. Od 2010. godine Thomas Offerman je D’Addario zastupnik za Europu.

 

Luciano Contini

Nakon što je završio studij gitare s A.Marrosu i O.Ghiglio nagrađivan je na raznim natjecanjima, Contini se posvetio izvođačkoj praksi renesanse i barokne glazbe te se posveti isključivo lutnju. Njegova intenzivna koncertna karijera ga je ponjela kroz cijelu Europu, Sjevernu i Južnu Ameriku te Japan. Nastupao je u prestižnim dvoranama kao Gesellschaft der Musikfreunde i Konzerthaus u Beču, Théâtre des Champs-Elysées u Parizu, Staatsoper u Berlinu i Teatro alla Scala u Milanu i sa glazbenicima kao što su A. Curtis, B.Dickey, C.Banchini, J.Christensen, R.Clemencic, J.Savall, R.Muti. Luciano Contini trenutno predaje na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti kao i na Sveučilištu za glazbu i umjetnost u Beču. Želiš učiti od ovog majstora? Prijavi se ovdje: http://zagrebguitarfest.com/prijava-2017/

Ricardo Barcelo

Ricardo Barcelo je iberijsko-urugvajski gitarista, pedagog i skladatelj. Diplomirao je na Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, magistrirao u Rotterdamu, doktorat iz glazbenih znanosti stekao je na Sveučilištu Aveiro. Jedan je od vodečih slijedbenika . Između ostalog član je istraživačke grupe INET-MD. U prvom natjecanju za španjolsko-portugalske skladatelje za klasične gitariste »Ciudad de Badajoz«  osvojio je laureat. Međunarodno je aktivan ne samo kao solist koji svira klasična, romantična i barokna gitarska djela, već i kao ljubitelj komorne glazbe te kroz rad sa simfonijskim orkestrima. Trenutno je profesor gitare na muzičkom odjelu Instituta za književnost i humanističke znanosti na Sveučilištu u Minhu, Braga (Portugal).

Dušan Bogdanović

Legendarni i ultimativni gitarista za sve. Čuveni kompozitor, znalac te virtuoz. Američki skladatelj i klasični gitarist srpskih korjena. Kao solist, ali i u suradnji s drugim umjetnicima, Bogdanović je održao turneje diljem Europe, Japana i Sjedinjenih Država. Rano u svojoj karijeri, dobio je prvu nagradu na natjecanju u Genevi i održao visoko cijenjeni debi recital u Carnegie Hallu. Predavao je na Sveučilištu u Južnoj Kaliforniji i Konzervatoriju u San Franciscu, a trenutno je profesor na Haute École de Musique de Genève. Njegove izvođačke aktivnosti, kao i one u studiju, uključuju rad s komornim sastavima različitih stilskih usmjerenja: De Falle gitarski trio; čembalo i gitara duo s Elaine Comparone; te jazz suradnja s Anthony Cox, Charlie Haden, Milčo Leviev, Jamesa Newtona, Arto Tuncbayaci i drugima.

 

Anders Miolin

Anders Miolin je jedan od najrenominiranijih klasičnih gitarista današnjice. Miolin je izvođač, skladatelj, profesor gitare na Umjetničkom Sveučilištu u Zürichu te kompozitor. Kao izvanredan virtuoz i umjetnik sa strašću za boje i emocije, Anders Miolin ne poznaje ograničenja za maštu dok sklada glazbu za svoj jedinstveni instrument, gitaru od 13 žica, razvijenu u Zurichu u suradnji s graditeljem gitara Ermannom Chiaviem. Osim brojnih snimki s međunarodno poznatom izdavačkom kućom BIS, Anders Miolin je također snimio nekoliko CD-a sa svojim novim instrumentom, a nedavno je snimio i DVD izdanje s jedinstvenim repertoarom za tu gitaru s 13 žica.

 

Maroje Brčić

Maroje Brčić kao pedagog radi na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Kao solist i član Dubrovačkog gitarskog trija nastupao je na svim važnijim festivalima i koncertnim podijima u Hrvatskoj, a gostovao je i u više europskih zemalja. Pridruži se njegovi majstorski radionici ovdje: http://zagrebguitarfest.com/prijava-2017/

 

Xhevdet Sahatxhija

Xhevdet Sahatxhija je član mnogih ocjenjivačkih sudova na međunarodnim, državnim i regionalnim natjecanjima. Predsjednik je Hrvatske udruge gitarskih pedagoga. Uz pedagoški rad nastupa solo ili kao član raznih komornih sastava na koncertima u zemlji i inozemstvu. Jedan od njegovih učenika – Petrit Çeku:

Ante Čagalj

Ante Čagalj, hrvatski gitarist i gitaristički pedagog, profesor je gitare i pročelnik Gitarističkog odjela Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu.Radeći kao viši predavač na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao profesor gitare, komorne glazbe i metodike inicirao je otvaranje studija gitare na područnim odjelima u Splitu i Osijeku. Za svoj rad dobio je brojne nagrade i priznanja, izmedju ostalih i godišnju nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga te državnu nagradu Ivan Filipović koju dodjeljuje Ministarstvo za prosvjetu RH.

 

David Pavlovits

Mađarski gitarist i skladatelj počeo je svirati gitaru u dobi od 17 godina i nastupao je u više od 30 zemalja, uključujući i najuspešniji recital u Carnegie Hallu u New Yorku… To je David Pavlovits, koji će održavat majstorske radionice na #ZGF2017! Ako se želite učiti od Pavlovitsa, koji bio je nagrađen nagradom Artijus za svoju aktivnost u suvremenoj glazbi, koji je laureat na nekoliko međunarodnih glazbenih natjecanja i koji je primio “Zoltán Kodály” stipendiju za skladatelja, prijavi se ovdje: http://zagrebguitarfest.com/prijava-2017/

Damiene Lancelle

Damiene Lancelle u vrlo je ranoj dobi pokazao visoku razinu interesa prema glazbi te je počeo svirati violinu kada mu je bilo 5 godina. S 12 godina prešao je na sviranje gitare, i do danas su mu dodijeljene nagrade u više od 10 međunarodnih natjecanja, među kojima i nagrada Gitarističkog Forum natjecanja u Beču, nagrada Američke gitarističke fondacije u natjecanju za najboljeg koncertnog umjetnika te prva nagrada na prestižnom Međunarodnom gitarskom natjecanju Heinsberg 2013. godine. Između recitala i koncerata kao solist s orkestrom, Lancelle je aktivno posvećen komornoj glazbi s ansamblom Spirituosi. U ožujku 2015. godine nastupio je na premijeri Feuilles d’Albuma, originalnog djela za gitare s osam žica koje je za njega skladao američki skladatelj Marka Delpriora.

Srđan Bulat

Srđan Bulat nagrađivani je klasični gitarist iz Splita. Dobitnik je glavne nagrade na gotovo svim najprestižnijim međunarodnim natjecanjima klasičnih gitarista, uključujući i prvu nagradu na ‘Francisca Tarrege’ natjecanju u Benicassimu u Španjolskoj. Srđan je diplomirao na Royal Academy of Music u Londonu, gdje je studirao kao dobitnik prestižne ABRSM stipendije koja se na temelju audicije dodjeljuje najboljem kandidatu za poslijediplomske studijske programe.

Mak Grgić

Mak Grgić, inače proglašen kao “maštovit, nadaren i izražajan” od strane časopisa NY Times i “gitarist kojeg treba držati na oku” od strane Washington Post-a, inovativni je glazbenik čije šaroliko djelovanje u glazbi obuhvaća radove iz avangarde, filmsku glazbu velikih gitarskih klasičnih repertoara te ranije radove. nadolazećoj sezoni 2016/17, Mak će objaviti nove radove za izdavačku kuću MicroFest Records, inače dobitnicu prestižne nagrade Grammy, zatim za izdavačku kuću Naxos te projekte koje je sam producirao i koje je ostvario u suradnji s prvim violončelistom Filharmonije grada Los Angelesa, Robertom DeMaineom i skladateljem Andersonom Aldenom s kojim se fokusirao na gamelansku glazbu. Uz vođenje umjetničkog djela ovog festivala, on će voditi jednu od od majstorskih radionica.

Julija i Christian Zielinski

Izvrsnu kvalitetu Artis guitar dua (Julia i Christian Zielinski) potvrđuje više osvojenih prvih i drugih nagrada na međunarodnim natjecanjima komorne glazbe u Italiji, Španjolskoj, Lihtenštajnu i Njemačkoj. Julia i Christian Zielinski oboje su rođeni 1987. godine i stipendisti programa za promicanje vrlo nadarenih banke ING DiBa, DAAD-a i društva Yehudija Menuhina „Live Music Now“, za koje redovito održavaju humanitarne koncerte. Uči od najboljih, prijavi se ovdje: http://zagrebguitarfest.com/prijava-2017/

Brian Head

Brian Head je američki kompozitor, gitarist i profesor muzičke teorije i kompozicije na Thornton School of Music, University of Southern California i umjetnićki direktor u Guitar Foundation of America. Često nastupa kao solist ili zajednički u mnogim sastavima, uključujući Los Angeles Philharmonic, Los Angeles Opera, New world Symphony, Jacaranda i Xtet. Njegova glazba izvodi se na prostorima cijelog SAD-a; Merkin Hall, New York, Ambassador Auditorium, Los Angeles i Phillips Collection,Washington. Također i u inozemstvu: Tokio, Madrid, Sao Paulo i Dubai. Ovdje možete čuti njegovu poznatu pjesmu u izvedbi Scotta Tennanta.

Paolo Pegoraro

Paolo Pegoraro 2003. godine izabran je za najboljeg talijanskog gitarista godine od strane čitatelja magazina Guitart. Dobitnik je prestižnih nagrada, redovito nastupa na velikim festivalima diljem Europe, SAD-a, Južne Amerike, Afrike i Azije. Paolo također voli predavati te održava redovite masterclassove diljem svijeta.

Prijavite se ovdje. 

Izdvojena Slika
Tagovi vijesti

© Zagreb Guitar Festival 2017 · All Rights Reserved · Web by MR