Upoznaj ZGF Young Stars!

Na Zagreb Guitar Festival 2017 također ćete imati priliku slušati ZGF Young Stars – koncerte vrhunskih gitarista mlađe generacije koji su se već dokazali na svjetskom nivou. Ovo su naši Young stars gitaristi:

ARTIS GUITAR DUO: Izvrsnu kvalitetu dueta potvrđuje više osvojenih prvih i drugih nagrada na međunarodnim natjecanjima komorne glazbe u Italiji, Španjolskoj, Lihtenštajnu i Njemačkoj. Julia i Christian Zielinski oboje su rođeni 1987. godine i stipendisti su programa za promicanje vrlo nadarenih banke ING DiBa, DAAD-a i društva Yehudija Menuhina „Live Music Now“, za koje redovito održavaju humanitarne koncerte. 

SRĐAN BULAT: Srđan Bulat nagrađivani je klasični gitarist iz Splita. Dobitnik je glavne nagrade na gotovo svim najprestižnijim međunarodnim natjecanjima klasičnih gitarista, uključujući i prvu nagradu na ‘Francisca Tarrege’ natjecanju u Benicassimu u Španjolskoj. Srđan je diplomirao na Royal Academy of Music u Londonu, gdje je studirao kao dobitnik prestižne ABRSM stipendije koja se na temelju audicije dodjeljuje najboljem kandidatu za poslijediplomske studijske programe.

 

MAK GRGIĆ: Naš umjetnički ravnatelj Mak Grgić, inače proglašen kao “maštovit, nadaren i izražajan” od strane časopisa NY Times i “gitarist kojeg treba držati na oku” od strane Washington Post-a, inovativni je glazbenik čije šaroliko djelovanje u glazbi obuhvaća radove iz avangarde, filmsku glazbu velikih gitarskih klasičnih repertoara te ranije radove. U nadolazećoj sezoni 2016/17, Mak će objaviti nove radove za izdavačku kuću MicroFest Records, inače dobitnicu prestižne nagrade Grammy; zatim za izdavačku kuću Naxos te projekte koje je sam producirao i koje je ostvario u suradnji s prvim violončelistom Filharmonije grada Los Angelesa, Robertom DeMaineom i skladateljem Andersonom Aldenom s kojim se fokusirao na gamelansku glazbu. Uz umjetničko vodstvo zagreb Guitar Festivala, Mak će voditi i majstorske radionice.

 

DAMIEN LANCELLE:  Damiene Lancelle u vrlo je ranoj dobi pokazao visoku razinu interesa prema glazbi te je počeo svirati violinu kada mu je bilo 5 godina. S 12 godina prešao je na sviranje gitare, i do danas su mu dodijeljene nagrade u više od 10 međunarodnih natjecanja, među kojima i nagrada Gitarističkog Forum natjecanja u Beču, nagrada Američke gitarističke fondacije u natjecanju za najboljeg koncertnog umjetnika te prva nagrada na prestižnom Međunarodnom gitarskom natjecanju Heinsberg 2013. godine. Između recitala i koncerata kao solist s orkestrom, Lancelle je aktivno posvećen komornoj glazbi s ansamblom Spirituosi. U ožujku 2015. godine nastupio je na premijeri Feuilles d’Albuma, originalnog djela za gitare s osam žica koje je za njega skladao američki skladatelj Marka Delpriora.

 

Izdvojena Slika
Tagovi vijesti

© Zagreb Guitar Festival 2017 · All Rights Reserved · Web by MR