Ana Vidović

Ana Vidović jedna je od najmlađih virtuoza na gitari u svijetu. Rođena je 8. studenog 1980. u Karlovcu i počela je svirati gitaru u dobi od pet godina, inspirirana bratom Viktorom. U dobi od 11 godina nastupala je u inozemstvu, a s trinaest godina postala je najmlađa studentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je studirala pod mentorstvom profesora Istvana Romera. Njen ugled u Europi doveo je do poziva na studij na Peabody Konzervatoriju u Baltimoreu u klasi Manuela Barrueca gdje je diplomirala u svibnju 2003.

Vidović je osvojila impresivan broj nagrada i pobjedila na mnogim međunarodnim natjecanjima diljem svijeta. Neke od njih su prve nagrade na Albert Augustina međunarodnom natjecanju u Bathu u Engleskoj, zatim Fernando Sor natjecanje u Rimu i natjecanje Francisco Tarrege u Benicasimu u Španjolskoj. Ostale glavne nagrade uključuju natjecanje Eurovizije za mlade umjetnike, Mauro Giuliani natjecanje u Italiji, Printemps de la Guitare u Belgiji te Međunarodna audicija mladih koncertnih umjetnika u New Yorku.

Nastupi u njenoj međunarodnoj karijeri uključuju recitale u Londonu, Parizu, Beču, Salzburgu, Rimu, Budimpešti, Varšavi, Tel Avivu, Oslu, Kopenhagenu, Torontu, Baltimoru, San Franciscu, Knoxvillu, Houstonu, Austinu, Dallasu, St. Louisu i Jakarti.

Izdvojeno
  • Sudjeluje u:

    ZGF ALL STARS koncert

© Zagreb Guitar Festival 2017 · All Rights Reserved · Web by MR