Treći dio projekta u suradnji s Udrugom „Zdravi i lijepi“ je tu! Počela je online izložba fotografija zabilježenih na koncertu na kojem je prije nekoliko tjedana svirao i pjevao lokalni bend Ad Hoc u Domu za starije osobe „Park“. Kao i raniji dijelovi ovog projekta, fotoizložba nastoji pokazati dobrobiti slušanja glazbe na primjeru naših sugrađana. U sklopu izložbe, fotografije su objavljene na internetskoj stranici Knjižnice Grada Zagreba – Knjižnica Tina Ujevića. Izložba će se moći pogledati sve do 5. siječnja.

Poznato je da veliki broj ljudi svakodnevno doživljava blagodati sviranja ili slušanja glazbe. Kako je to objasnio pjesnik i akademik Slavko Mihalić, glazba je „ona umjetnost, koja me od najranijih dana vraća u sebe, smiruje i obnavlja smisao i vjeru u ono što radim. Ona je najčudesniji dokaz da nismo sami i izgubljeni“. Na tragu toga, predstavljamo vam radove fotografa Samira Cerić Kovačevića, zabilježene na spomenutom koncertu, kao i fotografije s našeg ranijeg nagradnog fotonatječaja.

Tijekom najljepšeg doba godine posjetite izložbu virtualno i pogledajte kako sviranje i slušanje glazbe može djelovati opuštajuće, i općenito pozitivno kako na fizičko, tako i mentalno zdravlje. Uz fotografije u čijem biranju je sudjelovala i Knjižnica, možete pogledati i rezultate online ankete na istu temu i vidjeti kako su naši sugrađani ocijenili utjecaj glazbe na njihovo raspoloženje, ali i njihove glazbene navike.