Završeno je 4. izdanje poznatog gitarističkog festivala koji je otvoren koncertom svjetski poznatog flamenco gitarista Gerarda Nuneza i njegovog trija u hotelu Westin

Zagreb Guitar Festival koji se održao od 3. do 8. travnja u zagrebačkim koncertnim dvoranama, ugostio je poznate, svjetske gitariste iz glazbene industrije i okupio rekordan broj posjetitelja. Ovogodišnji festival okupio je 4.000 posjetitelja i time potvrdio svoj status kao popularni glazbeni događaj kojeg prate svi ljubitelji dobre glazbe.

Prvu večer Kristalnu dvoranu hotela Westin popunio je slavni svjetski flamenco gitarist Gerardo Nunez koji je oduševio posjetitelje vatrenim, španjolskim ritmovima u kombinaciji s jazzom, a večer nakon, uslijedio je nastup atraktivnog gitarističkog ansambla Laurum koji je izvodio autorske kompozicije. Posebnu pažnju i veliki odaziv posjetitelja izazvao je Stanley Jordan, legendarni američki glazbenik koji je svojom muzikalnošću potvrdio status najpoznatijeg jazz gitarista na svijetu. Francuska zvijezda klasične gitare Judicael Perroy  tijekom festivala je privukao brojne ljubitelje klasične glazbe održanim koncertom u Muzeju Mimara.

Iznimno smo sretni što kroz ovaj festival pružamo mladim, hrvatskim umjetnicima priliku i mogućnost učenja od najboljih glazbenika u vlastitoj sredini. Ova manifestacija predstavlja mjesto susreta gitarističke glazbe svih uzrasta iz cijelog svijeta te kroz razne dnevne i noćne aktivnosti pružamo svim posjetiteljima inspirativne gitarističke koncerte u različitim žanrovima. Vjerujemo da ćemo u budućnosti uspješno približavati kulturu gitarističke glazbe mlađim generacijama i time doprinijeti razvoju talentiranih gitarista”, izjavila je Ružica Gelo Ciglenečki, organizatorica Zagreb Guitar Festivala.

Tijekom šestodnevnog događaja uz koncerte domaćih i međunarodnih zvijezda klasične gitare, održane su i majstorske radionice, a paralelno je u Teatru &TD održano međunarodno natjecanje koje okuplja mlade glazbenike iz cijelog svijeta i to u šest kategorija po određenoj dobi sudionika.

Zagreb Guitar Festival nagradio je najtalentiranijeg gitarista na prvom europskom natjecanju gitarista Eurostrings, održanog u Studentskom centru, novčanom nagradom i aranžmanom za koncerte u SAD-u i Kini.